Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny

FFO Vestland

Kontaktinformasjon

FFO Vestland

Vibecke Magnus, fylkessekretær

Mobil: 94487908

Tone Sandvik, fylkessekretær 

tone.sandvik@ffo.no 

Mobil: 47247239

Postadresse:

Vestre Strømkaien 7, 5008 BERGEN

Telefon:
94487908

Tilbud om kurs hos Lærings- og mestringssenteret

Lærings- og mestringssenteret i Bergen tilbyr kurs for deg som er brukerrepresentant i utviklingen av lærings- og mesteringstilbud i spesialisthelsetjenesten eller kommunehelsetjenesten.

Foto: Helse Bergen, Lærings- og mestringssenteret, Ulriksdalen 2

Målgruppen for læringstilbudene ved Lærings- og mestringssenteret (LMS) er personer som har en kronisk sykdom eller nedsatt funksjonsevne, og deres familie og venner. Målet er at brukerne skal få utvidet innsikt om egen situasjon og bli styrket til å mestre hverdagen.

Tilbud om kurs i rollen som brukerrepresentant

Lærings- og mestringssenteret har forankring i verdiene om å sidestille brukererfaring og fagkunnskap. Lærings og mestringstilbudene er utarbeidet i nært samarbeid med ulike fagmiljø på sykhuset, og i samarbeid med ulike organisasjoner innenfor diagnoseområdene. Erfarne brukerrepresentanter har vikitig kunnskap om mestring av hverdagen som kronisk syk eller med nedsatt funksjonsevne. Her er både den faglige - og brukerkunnskapen viktig for å utvikle gode læringstilbud på senteret.

Det er mye en skal vurdere når man skal etablere et nytt gruppetilbud hvor læring og mestring er mål for en pasientgruppe. I filmen under får du innblikk i planleggingsmøte hvor brukerrepresentanten og helsepersonell planlegger oppstart av nytt tilbud. Filmen tar opp refleksjoner som benyttes og informasjon om de ulike rollene i planleggingsmøte. For visning av filmen trykk her

Kurset går over to kvelder og vil ha fokus på å trygge deg i rollen som brukerrepresentant. 

Målgruppe er erfarne brukerrepresentanter eller andre som ønsker å bli brukerrepresentant ved lærings- og mesteringssenteret.

Innhold og tema som blir gjennomgått  

  • Om LMS og standard metode
  • Brukerrollen
  • Kommunikasjon og formidling
  • Hvordan bygge opp og holde et brukerinnlegg/presentasjonsteknikk
  • Praktiske øvelser

KURS 2020

Onsdag 11 og 18. november fra kl. 17.00-20.00.

Påmeldingsfrist er 2. november og sendes til mail: lms@helse-bergen.no for mer informasjon ta kontakt på telefon 55- 97 47 80. 

Enkel servering.

Kurset er gratis. 

Sted

Lærings- og mestringssenteret Ulriksdalen 2, 4 etasje 5009 Bergen