Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny

-Smart Mat

Smart mat - Folkehelse for alle 2022-2023

Smart mat - Folkehelse for alle 2022-2023

Smart mat – Folkehelse for alle er et folkehelseprosjekt hvor vi samarbeider med Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon Trøndelag (FFO Trøndelag).

 

FFO Trøndelag og Unge Kokker er i gang med oppstart av et nytt og spennende folkehelseprosjekt vi nylig fikk tildelt støtte til fra Stiftelsen Dam. Målet med prosjektet er å utvikle og gjennomføre gratis praktiske og digitale matlagingskurs og helsefremmende foredrag, som er skreddersydd og tilpasset FFOs medlemsorganisasjoner.

Det betyr at deres medlemmer får mulighet til å få økt kunnskap om helse, kosthold og ernæring. Kursdeltakerne vil lære hvordan man lager god, enkel og sunn mat fra bunnen av og oppleve matglede sammen med andre. 

I forbindelse med oppstart av prosjektet og for å få tilpasset matgledekurs og foredrag, inviteres nå alle medlemmer av FFOs 84 medlemsorganisasjoner i Trøndelag til å gjennomføre en spørreundersøkelse om hvilke behov, utfordringer og ønsker de har når det kommer til helse, kosthold og ernæring. 

Det skal vi gjøre:

I dette prosjektet skal Unge Kokker utvikle og tilby FFO Trøndelags medlemmer en gratis “Matglede”-pakke med fysiske Matglede-kurs, digitale foredrag og digitale matkurs som vil bli skreddersydd og tilpasset FFO Trøndelags medlemmer. På matglede-kursene vil deltakerne få praktisk kunnskap og erfaring i å lage sunn mat fra bunnen av og deretter nyte et hyggelig måltid i felleskap. De digitale foredragene og digitale matkursene vil inkludere temaer som grunnleggende ernæring basert på Helsedirektoratets kostholdsråd, fysisk aktivitet, hverdagsaktiviteter, søvn og psykisk helse.