Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny

Norsk Revmatikerforbund

Kontaktinformasjon

Postadresse:

Pb 2653 Solli
0203 Oslo   

Besøksadresse:

Professor Dahlsgate 32
0260 Oslo

Telefon:
22 54 76 00
Telefax:
22 43 12 51
Hjemmeside:

Ryggraden i NRF er de ca 40 000 medlemmene, organisert i de 300 lokallagene. I tillegg har vi egne foreninger for de største diagnosegruppene. NRF har egen barne- og ungdomsorganisasjon (BURG) for dem mellom 0 og 26 år. 

Funksjonshemning

De vanligste formene for revmatisme er:

  • Artrose (slitasjegikt)
  • Artritt (leddgikt)
  • Bekhterev
  • Fibromyalgi
  • Sjøgrens syndrom
  • Psoriasis artritt
  • Bindevevssykdommer

Totalt finnes det over 200 forskjellige revmatiske diagnoser. 

Revmatisme rammer mennesker i alle aldersgrupper og sosiale lag. Alvorlighetsgraden varierer fra tilfelle til tilfelle. Noen kan leve et bortimot normalt liv, mens andre er avhengig av hjelpemidler som rullestol, krykker og andre tilrettelegninger for å mestre hverdagen. Også barn og ungdom kan rammes av revmatisme. 

Revmatiske sykdommer kan angripe alle deler av kroppen. Mest vanlig i bevegelsesapparatet, bindevevet, og muskel - og bløtdel av kroppen.

I Norge regner man med at ca 20 % av befolkningen til enhver tid har en eller annen form for revmatisk sykdom.

Organisasjonen

NRF er en organisasjon som gir tidsriktig informasjon til både revmatikere og pårørende. Vårt mål er å bekjempe de revmatiske sykdommene. Vi samler informasjon om medisiner og sykdommer, støtter forskningsprosjekter, tilbyr ulike treningsprogrammer, påvirker politiske myndigheter og tilbyr samtaler med andre i samme situasjon. 

Reuma-Sol er NRFs eget behandlingssted i Spania. Stedet er spesielt tilrettelagt for revmatikere og andre funksjonshemmede.

I sentraladministrasjonen er det ca 20 ansatte, samt 19 ansatte fylkessekretærer.