Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny

Norsk Forening for Slagrammede

Kontaktinformasjon

Postadresse:

c/o Kjell Inge Skarbø

Vatnefjordvn. 662

6265 Vatne

Besøksadresse:

c/o Kjell Inge Skarbø

Vatnefjordvn. 662

6265 Vatne

Telefon:
Hjemmeside:

Norsk forening for Slagrammede (NFS) er en frittstående, uavhengig og landsdekkende organisasjon som arbeider med helsepolitiske spørsmål som angår slagrammede, pårørende og andre med interesse for temaet hjerneslag.

Funksjonshemning

Hjerneslag skjer ofte plutselig og uten forvarsel. Mennesker som får hjerneslag og deres familie får som oftest sjokk og kan ikke tro det som har hendt. Hjerneslag skaper også sorgreaksjoner på grunn av et stort tap.

Et hjerneslag skjer når blodtilførselen til celler i hjernen blir stoppet. Cellene får da ikke oksygen og næring som de trenger. Noen celler dør og andre blir skadet. Symptomene avhenger av hvilken del av hjernen som blir rammet. Derfor er ingen hjerneslag helt like.

De fleste hjerneslag (85%) oppstår når en blod-propp tetter en arterie som bringer blod til hjernen. Dette kalles iskemisk hjerneslag eller hjerneinfarkt. Andre hjerneslag (15%) oppstår på grunn av blødning inne i hjernen eller om-kring ved at en blodåre sprekker.

Organisasjonen

Organisasjonen ønsker å være til hjelp for alle dem som har fått slag og deres familie. Medlemskap i organisasjonen kan tegnes av slagrammede, pårørende og andre interesserte.

Foreningens største aktivitet er åpne informasjonsmøter om hjerneslag som arrangeres hver måned. Møtene har vært svært populære med 70-100 fremmøtte.

Foreningen fokuserer også sterkt på likemannsarbeid. Det holdes flere kurs for likemannsarbeidere i lokallagene slik at disse blir i stand til å utføre godt likemannsarbeid i lokalområdet.