Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny

Foreningen for el-overfølsomme (FELO)

Kontaktinformasjon

Postadresse:

Fagerliveien 13
0587 Oslo

Besøksadresse:

Fagerliveien 13
0587 Oslo

Telefon:
Fredag kl. 10-14:                          Tlf: 33 48 13 00
E-post:
Hjemmeside:

Foreningen for el-overfølsomme (FELO) gir informasjon og råd til deg som blir syk av mobiltelefon, trådløse routere, TV, PC, elektriske apparater eller andre kilder til elektromagnetiske felt (EMF).

Funksjonshemning

El-overfølsomhet innebærer overfølsomhet for elektromagnetiske felt og stråling av forskjellige slag. Svært mange dagligdagse elektriske apparater genererer felt og stråling. Radiofrekvente felt sendes ut fra radio- og TV-sendere, mobiltelefoner, trådløse nettverk og trådløse telefoner.

Videre vil digitale apparater som PCer, CD-spillere, elektriske spill og kameraer avgi stråling. Når el-overfølsomme blir utsatt for stråling, reagerer de med symptomer som hodepine/hodesmerter, svimmelhet, kvalme, brennende følelse i huden, manglende konsentrasjon, med mer.

Fordi bruk av elektriske apparater og mobiltelefoner er så utbredt i dagens samfunn, har mange el-overfølsomme problemer med å oppholde seg på steder hvor mange mennesker samles. Ofte kan de ikke benytte offentlige kommunikasjonsmidler, besøke offentlige kontorer og bruke PC og telefon. De har dessuten problemer i lokaler med magnetfelt fra varmekabler, sparepærer, lysstoffrør etc.

Spesielt alvorlig er det at sykehus har så intens strålingsmiljø at det er uholdbart for svært mange el-overfølsomme å oppholde seg der. Alt i alt betyr dette at el-overfølsomme kan bli svært isolerte.

Organisasjonen

Foreningen er landsdekkende med lokallag i flere fylker. Lokallagene fungerer i hovedsak som selvhjelpsgrupper, men tar også initiativ overfor lokale myndigheter når det gjelder stråling.

Foreningen har egen hjemmeside, og facebook-side hvor det informeres om nyheter, aktiviteter, forskningsresultater og tiltak for å beskytte seg mot stråling.