Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny

FFO Vestland

Kontaktinformasjon

FFO Vestland

Vibecke Magnus, fylkessekretær

Mobil: 94487908

Tone Sandvik, fylkessekretær 

tone.sandvik@ffo.no 

Mobil: 47247239

Postadresse:

Vestre Strømkaien 7, 5008 BERGEN

Telefon:
94487908

Vi støtter Arabisk filmfest!

FFO Vestland samarbeider med Arabisk filmfest om å vise filmen "Look At Me" under årets festival.

Arabisk filmfest ved produsent Amina Reikam anbefaler filmen «Look At Me»

"Filmen handler om Lofti som har immigrert til Frankrike hvor han har etablert et nytt liv for seg og venter barn med sin franske kjæreste.

Men når han får en telefon fra sin bror hjemme i Tunisia, blir han nødt til å ta et oppgjør med livet han har forlatt der for 7 år siden. Som inkluderer en eks- kone i koma og deres 9 år gamle sønn Amr med tung autisme. 

Gjennom filmen og skifter Lofti’s fokus og mål fra hvordan han kan skjule og legge bak seg livet i hjemlandet, til et genuint ønske om å forstå, hjelpe og bygge bånd med sønnen sin.  

Jeg syns dette er en vakker og viktig film i forhold til dens håndtering av et sårt og tabubelagt tema, spesielt i Midtøsten og Nord-Afrika. Regissøren Belkadhi klarer å rekonstruere, på troverdig vis, den mentale og fysiske patologien rundt autisme. En kjærlig og usminket utforskning om aksept, ansvar og tålmodighet. Og om en far som lærer seg å endre sine holdninger, sitt syn på livet, seg selv, sønnen og hans egne ideer om manndom og maskulinitet.

Filmen hadde premiere på Toronto International Film Festival i 2018 og det er med glede at vi i samarbeid med FFO kan presenterer «Look At Me». 

Bli med på panelsamtale

Før visning av filmen «Look At Me» arrangere arabisk filmfestival fra kl. 18.00-19.30 panelsamtale: Gårdagens traumer, dagens virkelighet – en samtale om flyktninger og mental helse. Det er begrenset antall plasser, ønsker du å delta må du forhåndsbestille billett

Billetter til forestillingen «Look At Me» 19. september kl. 20.30, finner du her.

Priser er kr. 100,- og kr. 80,- for honnør.

I forkant av filmen vil vi sammen med Autismeforeningen i Hordaland holde en liten appell.

Smittevern

Arabisk filmfestival ivaretar smittevern hensynet, og det er kun 28 sitteplasser tilgjengelig som tilsvarer en 1/3 del av opprinnelig kapasitet i kinosalen. Etter at filmvisningen er over ber vi alle om å forlate kinosalen, uten å samles i foajéen.

Cinemateket har to plasser reservert til rullestolbruker på første rad, men det kan ryddes plass til flere. Ta kontakt på post@cinemateket-usf.no for bestilling av billett, så ordnes det i forkant av visningen. Vi beklager dette! Cinemateket arbeider med å få på plass en bedre egnet billettløsning.

Bilder brukes med tillatelse fra arrangøren.