Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny

Følger av Covid-19 / Vellykket budsjettkonferanse

Vellykket budsjettkonferanse

Årets budsjettforslag ble offentligjort forrige uke, og i den forbindelse inviterte FFO tradisjonen tro til budsjettkonferanse.

- Jeg er veldig fornøyd med så mange gode innspill, sa FFOs fagpolitiske leder Ingunn E. Ulfsten, under oppsummeringsmøte etter konferansen.  

Konferansen er i hovedsak et tilbud rettet mot de i FFOs medlemsorganisasjoner som arbeider med statsbudsjettet og som aktivt planlegger å skrive merknader til Stortinget i forbindelse med høstens budsjettarbeid.

Hensikten med konferansen er blant annet å danne seg et bilde av budsjettframlegget og konsekvensene av de ulike forslagene som berører mennesker med funksjonshemning og kronisk sykdom.

- Dette er en viktig arena for både oss og medlemsorganisasjonene i arbeidet med statsbudsjettet. Jeg håper organisasjonene får like mye ut av en slik konferanse, slik vi får, sier Ulfsten.

Målrettede deltakere

Under konferansen var det høy aktivitet fra medlemsorganisasjonene. Og de aller fleste har konkrete mål om hvordan de skal kjempe frem sine saker.

- Vi skal, som det ble nevnt under konferansen, jobbe målrettet nå fremover. Vårt fokus er primært på tilrettelagt transport (TT-ordningen). Vi skal også fremheve barnetillegget for uføretrygdede og assistent-ordningen i SFO, sier en fornøyd Vibeke Nicolaisen fra FFOs medlemsorganisasjon, Foreningen for muskelsyke (FFM).