Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny

Hvordan partiene vil jobbe for en inkluderende skole / Følger av Covid-19

Dette sier partiene: Arbeiderpartiet

«Alle skal med» er ikke bare Arbeiderpartiets slagord. Vi mener det. 

«Alle skal med» er ikke bare Arbeiderpartiets slagord. Vi mener det. Vårt løfte om 3000 flere lærere, bemanningsnorm for skolehelsetjeneste, om spesialteam og flere spesialpedagoger, er viktig også for elever med behov for særlig tilrettelegging. Det handler om skolens kapasitet til å se og følge opp hver enkelt, slik at alle kan mestre og fullføre skolegangen. Ap vil i tillegg ha en kraftig satsing på digitale læremidler og krav om at disse skal være tilgjengelig for alle.

Flere lærere og spesialpedagoger, kombinert med digitale læremidler, gir helt nye muligheter for å tilpasse undervisningen uten at elever må tas ut av klasserommet. Dette er ikke bare viktig for den enkelte det gjelder, men for alle. Når ulike elever møter hverandre i fellesskolen, styrkes tilliten og viljen til å bygge et samfunn der vi ikke bare tenker på oss selv, men også hjelper hverandre.

Ap har større troverdighet enn andre når vi lover tiltak for en mer inkluderende skole. Alt som koster penger for felleskassa, noe også våre satsinger vil gjøre, krever nemlig inntekter til felleskassa.  Derfor var ikke VGs overskrift om H/Frp-regjeringens 2017-budsjett bare korrekt, den var også logisk: «Kutter støtte for multihandikappede, uføre og kronisk syke – fortsetter skattekuttene til de rikeste». Mindre skatt for noen, må alltid betales av noen andre. Vi er dypt bekymret for hva fire nye år med skattekutt, mest til de rike, får å si for kommunenes skolebudsjetter. Spesielt når man ikke lenger skal bruke oljepenger som nå. Vi frykter det vil ramme elevgrupper med behov for særlig tilrettelegging.

Derfor er det så viktig at vi får en ny, Ap-ledet regjering etter valget. Det handler om at pengene blir prioritert rettferdig, slik at fine ord – som «Alle skal med» - blir til virkelighet for dem det gjelder. 

Se hele Arbeiderpartiets stortingsprogram her