Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny

Følger av Covid-19 / Debattsesongen i FFO er i gang!

Debattsesongen i FFO er i gang!

FFO Telemark har sparket i gang debattsesongen, og inviterte stortingskandidater til årets første valgdebatt i FFO-familien.

Valgdebatten ble holdt i konferansefasilitetene på Sykehuset i Skien 16. mars, og stortingskandidater fra et bredt spekter av partier stilte.

Debattleder Anne SpånemFør arrangementet startet var det en spent styreleder i FFO Telemark vi snakket med. Rita Andersen syntes valgdebatt er et viktig FFO-arrangement.


– Det synliggjør og ivaretar våre medlemmer, og vi viser politikerne at vi er der. Hvis de lover noe, så må de følge det opp, forteller Andersen.

 

FFO Telemark ønsket i samarbeid med NRF Telemark en debatt på saker som var viktige for menneskene i våre medlemsorganisasjoner, og spurte blant annet «Skjønner politikerne betydningen av frivillighet?» Sammen la FFO Telemark og NRF Telemark til rette for et åpent valgarrangement som medlemmer i medlemsorganisasjoner og andre interesserte kunne delta på.

 

Styreleder Rita Andersen ønsket velkommen til et forventningsfullt publikum. Etter at radioprofil Lene Askevik hadde varmet opp publikum med sine observasjoner som en innledning av møtet, satte debattleder Anne Spånem i gang.

 

Stortingskandidatene ble grillet på spørsmål rundt «styrking av helse- og veldferdstjenester» og «hvordan sikre rammevilkår for frivillige organisasjoner». Fokuset var på funksjonshemmedes og kronisk syke sin hverdag og muligheter.

 

Publikum var engasjerte, og det kom mange spørsmål og kommentarer også fra salen. Problemstillinger rundt brukermedvirkning, tekniske hjelpemidler, universell utforming og tolketjenesten ble berørt.Etter arrangementet var ferdig snakket vi med et par av deltagerne for å høre hvilket inntrykk debatten hadde gjort, og om det var noe som utpekte seg om spesielt viktig for dem.

 

Enquete– Diskusjonen rundt Tek17 gjorde spesielt inntrykk, og bra det er så mye reaksjoner på det. Men de var for enige, det reagerte jeg litt på.
Anne-Beate Stokken

 

Enquete– Jeg er fornøyd med svarene de ga for så vidt.
Karl Fredrik Johansen

 

 

 

Enquete– Frihetens rammevilkår er viktig. Rammevilkårene skal smøre maskineriet til organisasjonen.
Per Morten Norborg

 

 

 

Flere fylker i FFO-organisasjonen holder valgdebatter i forbindelse med stortingsvalget 2017.


Her er en oversikt (oppdatert april 2017)
Telemark: 16. mars
Nordland: 21. august
Oslo: 23. august
Hedmark: 23. august
Akershus: 23. august
Vest-Agder: 24 august
Møre og Romsdal: 24. august
Hordaland: 30. august
Rogaland: 31. august
Sogn og Fjordane: 31. august
Buskerud: 7. september