Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny

Hjem / Aktuelt

 • 24.02.2021

  Har du erfaring med NAV.no?

  Eller med andre offentlig nettsteder? Da vil vi gjerne ha din hjelp med å svare på denne undersøkelsen.  Dine svar vil være nyttige inn i forskningsprosjektet “Tilgjengelige tilbakemeldinger”, som skal bidra til at nettløsninger skal bli enklere og mer brukervennlige for alle.

  Les mer
 • 09.02.2021

  Atlas-alliansens sluttrapport er klar

  FFO har drevet med internasjonalt solidaritetsarbeid i 20 år. Vi er tilsluttet Atlas-alliansen, funksjonshemmedes organisasjoners egen bistandsstiftelse. Generalsekretær Lilly Ann Elvestad er styreleder i alliansen. I perioden 2016-2019 hadde Atlas-alliansen er rammeavtale med Norad. FFO hadde to prosjekter i denne avtalen. Nå er sluttrapporten klar.

   

  Les mer
 • 05.02.2021

  Tillat med selvvalgt hjelper ved valg

  Funksjonshemmede får nå lov til å ha med en selvvalgt hjelper i stemmeavlukket ved valg. Det blir heller ikke nødvendig å ha med en egen valgfunksjonær i tillegg til selvvalgt hjelper, i følge innstillingen fra Kontroll- og konstitusjonskomiteen. «Dette er en stor seier», sier Cato Lie, Senorrådgiver i FFO.

  Les mer
 • 01.02.2021

  Alvorlige langtidsvirkninger av Covid-19 for funksjonshemmede og kronisk syke

  Forverret helsetilstand fysisk og psykisk ser ut til å være konsekvensene av Covid-19 pandemien for funksjonshemmede og kronisk syke, også på lang sikt. Det viser en ny undersøkelse gjort av FFO.

  Les mer
 • 18.01.2021

  FFO støtter ikke lovforslag om portforbud

  FFO støtter ikke regjeringens lovforslag om portforbud. "Et eventuelt portforbud er et svært inngripende tiltak og må ha full støtte fra FHI og Helsedirektoratet, noe det ikke har i dag", sier generalsekretær Lilly Ann Elvestad i FFO.

  Les mer
 • 07.01.2021

  1 av 3 har opplevd vold eller overgrep i koronatiden

  1 av 3 barn med funksjonsnedsettelser opplevde en form for vold eller seksuelle overgrep i den perioden skoler, barnehager og skoler var stengt i vår. Det kommer frem av tall fra fra NKVTS.

  Les mer
 • 07.12.2020

  Utviklingshemmede prioriteres i ny strategi for sosial boligpolitikk

  Regjeringen har lagt fram ny nasjonal strategi for den sosiale boligpolitikken. FFO er godt fornøyd med at regjeringen løfter fram utviklingshemmede og tiltak som kan bedre deres bosituasjon, og at dette skal være et av de prioriterte innsatsområdene i strategien.

  Les mer
 • 03.12.2020

  Schankes medisin

  Det å bety noe for noen og være en del av et fellesskap er noe av det viktigste for å ha et godt liv, ifølge professor emerita Anne-Kristine Schanke.

  Les mer
 • 03.12.2020

  FFOs Livstipskalender

  Vi har samlet tips om hva du kan gjøre for å få det bedre når du kjenner deg nedstemt, deprimert eller engstelig, i en egen "Livstipskalender". Hver dag frem til jul åpner vi en ny luke med et nytt tips.

   

  Les mer