Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny

Hvordan partiene vil støtte #frihetskamp / Følger av Covid-19

Dette sier Miljøpartiet De Grønne

Grønn politikk er likeverd. Derfor jobber jeg for at vi legger til rette for at de med kronisk sykdom eller nedsatt funksjonsevne får samme muligheter til utdannelse, arbeidsliv og aktiv fritid som andre.

Vi vil ha et arbeidsliv uten diskriminering. Tilgangen til jobb skal være basert på kompetanse, og ikke på kjønn, alder, funksjonsevne eller etnisitet. 

Vi har nettopp hatt landsmøte. Der vedtok vi at vi vil pålegge offentlige virksomheter å ansette en viss andel personer med redusert arbeidsevne, åpne for uføretrygd i mindre brøker enn 50 prosent og skape muligheter for å dele på jobber.

Vi aksepterer ikke at at alder eller funksjonsevne begrenser noens deltakelse, innflytelse og livskvalitet. Derfor vil vi jobbe for at retten til hjelpemidler fortsatt skal være statlig finansiert gjennom folketrygden, og formidles gjennom hjelpemiddelsentralene i samarbeid med kommunene.

Vi mener også at skoler og offentlige bygg skal utformes slik at ingen hindres i å ta disse i bruk. Vi vil redusere biltrafikken – men ikke for dem som trenger bil for å delta i samfunnet. Vi vil også øke kollektivtransporten og tilgjengeligheten til den for alle.

De gode løsningene krever samarbeid. God politikk må være basert på kunnskap. Kunnskap skapes når mennesker møtes, så jeg vil at vi skaper møteplasser. Jeg vil lære av dere sånn at vi finner de gode løsningene sammen. Det er likeverd.

Jeg hører gjerne fra dere!

- Une Bastholm, nasjonal talsperson og 1. kandidat i Oslo for De Grønne

Les partiets Stortingsprogram her