Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny

Følger av Covid-19 / 85 000 vil inn i arbeidslivet

85 000 vil inn i arbeidslivet

85 000 mennesker med en funksjonshemming står utenfor arbeidslivet, men ønsker å jobbe. Denne problemstillingen setter FFO ekstra fokus på siste uken før stortingsvalget 2017.

Vi har et arbeidsliv hvor funksjonshemmede og kronisk syke opplever å bli diskriminert. Til tross for at en er godt kvalifisert for jobben og har lyst til å jobbe, møter funksjonshemmede barrierer som stenger inngangen til arbeidsmarkedet.

 

Nå er mange en ubrukt ressurs. Har Norge råd til at 85 000 mennesker står utenfor arbeidslivet? Det tror ikke vi. Yrkesaktivitet betyr mye for den enkeltes helse, i tillegg til det økonomiske og sosiale. En plass i arbeidslivet gir bekreftelse, selvtillit og en mulighet for å bidra til fellesskapet. Å delta i ordinært arbeidsliv på like vilkår som alle andre er en viktig kampsak for FFO. Funksjonshemmede og kronisk syke er en 100% ressurs! Bare ikke alltid 37,5 arbeidstimer i uka. Stem funksjonshemmede inn i arbeidslivet

Budsjettlekkasje: Regjeringen bevilger 15 millioner til VTA

 

Bilde av handicap-ikon med og uten laptopMer kunnskap kan få flere arbeidsgivere til å se funksjonshemmede som en arbeidsressurs. Tilrettelegging på arbeidsplassen, deltidsstillinger, tilbud om dagaktivitet og muligheter for å kombinere arbeid med trygd kan også få flere funksjonshemmede og kronisk syke inn i arbeid. Det er myndighetenes ansvar å legge til rette for at arbeidssøkere kan komme i jobb. Les flyer

Les Kritisk for unge funksjonshemmede i arbeidslivet.


Hva vil stortingspartiene gjøre for et mer inkluderende arbeidsliv for funksjonshemmede?

Vi har spurt


Vi markerer at 85 000 funksjonshemmede vil inn i arbeidslivet


6. september - flere steder i Norge
Vi er en 100% ressurs


FFOs velgerguide gir terningkast på stortingspartienes partiprogrammer


FFOs velgerguide: inkluderende arbeidsliv


Hva trenger du for å jobbe?

Å ha en funksjonsnedsettelse eller en kronisk sykdom betyr ikke at en er så veldig annerledes fra andre arbeidstagere. Alle trenger ulike ting for å være på jobb.

Søk opp #MinJobb på sosiale medier for å følge med på det som skjer!


Følg FFO på Facebook
Følg FFO på Twitter
Følg FFO på Instagram