Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny

Tema / Arbeid

Unge Høyre foreslår jobbskattefradrag: - Feil medisin for å øke arbeidslivsdeltakelsen

I helgen skal Høyre stemme over et forslag om å innføre et jobbskattefradrag for de som kan jobbe. - Forslaget bidrar kun til å øke forskjellen mellom mennesker – ikke til å øke arbeidslivsdeltakelsen, mener FFO.

FFO har liten tro på forslaget om å belønne de som står i arbeid.

- De som står utenfor arbeidslivet i dag gjør det av en annen grunn enn at det er lønnsomt å ikke være i arbeid. Dette oppfatter jeg som gammel borgerlig politikk i ny innpakning. Tidligere har strategien fra borgerlig side vært å kutte i stønader og trygder for å motivere folk til å jobbe. Det førte heller ikke til at flere funksjonshemmede kom i arbeid, sier generalsekretær i FFO, Liv Arum.

Unge Høyres Paul Joakim Sandøy sier de ønsker å belønne de som jobber og kaller jobbskattefradraget en gulrot.

FFO mener forslaget er et virkemiddel kun for å øke forskjellene mellom mennesker. I realiteten straffer dette funksjonshemmede, uføre og syke mennesker.

- Om Unge Høyre ønsker å dele ut gulrøtter, så har vi mer tro på å dele dem ut til arbeidsgiverne – det er her barrierene ligger. Blant annet ønsker vi å fjerne arbeidsgiveravgiften for de som ansetter funksjonshemmede som et virkemiddel. Vi har tro på at det er en gulrot som smaker bedre. I tillegg ønsker vi flere traineestillinger både i stat og kommune, sier Arum.