Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny

FFO Hordaland

Kontaktinformasjon

FFO Hordaland

Fylkessekretær, daglig leder av Fi-Senteret

Vibecke Magnus 

Kontortid: 08.30-16.00

Postadresse:

Vestre Strømkaien 7, 5008 BERGEN

Telefon:
55 59 68 02, 944 87 908

Skolebesøk i Bergen

Foto: Hordaland Fylkeskommune

En informatør er en erfaren person som snakker om sykdom og organisasjon, gjerne på skolebesøk, mestringskurs, og kurs for helsepersonell. Målet for arbeidet er i første rekke at funksjonshemmede og kronisk syke skal kunne dele sine erfaringer med de som trenger denne kunnskapen og informasjonen.

Her kan du bestille skolebesøk

Rollen som informatør:

  • Informatører er vanligvis ikke ansatt i en organisasjon og har typisk ikke utdannelse innen feltet, men bidrar i kraft av egen erfaring med å leve med sykdom.
  • Det er en fordel å ha hatt sykdommen en stund, slik at en har gjort seg en del mestringserfaring som en da kan bringe videre til andre.
  • En informatør skal bør være komfortabel med å dele sin historie til nytte for andre.
  • Informatører lønnes ikke, men kan i noen sammenhenger får godtgjørelse. Noen organisasjoner gir egne informatører godtgjørelse for

Vil du bli informatør?

  • Dersom du kan tenke deg å være informatør ved for eksempel skolebesøk hos oss, ta kontakt på postmottak@fi-senteret.no /55 59 68 02 og snakk også med organisasjonen din slik at den er informert og godkjenner at du deltar.
  • Dersom du er skoleelev kan du få strøket inntil 10 dager med fravær for organisasjonsrelatert fravær, så lenge dette er godkjent av skolen din. Du kan lese mer om regelverket her.

Trenger du en informatør?

  • Vi arrangerer skolebesøk på FI-senteret. Dersom du som elev ønsker at klassen din skal få skolebesøk, snakk med læreren om dette kan ordnes. Vi er mye brukt som eksamensforberedelser og generell info i både samfunnskunnskap og helsefag. I tillegg har vi et opplegg om mental helse som passer for alle videregående skoler. 
  • I tillegg til skolebesøk på FI-senteret kan vi formidle kontakt dersom dere ønsker en informatør som deler av sin kunnskap om FFO Hordaland, f.eks. som ledd i samfunnskunnskap fordypning. Ta kontakt fylkesleder Laila Grosvold Nygård: E-post: lhalhjem@online.no, Mobil: 97 63 76 72.