Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny

FFO Rogaland

Kontaktinformasjon

FFO Rogaland

Luramyrveien 25a
4313 Sandnes

Postadresse:

Luramyrveien 25a
4313 Sandnes

Telefon:
51 90 63 00

Nytt sykehus i Stavanger

Stavanger-regionen trenger nytt sykehus. Prosjektarbeidet i Helse Stavanger HF er kommet godt i gang med et løft og en utbygging som er stor også i nasjonal målestokk.

I dette arbeidet vil anbefalingen av tomtevalg ligge inne - noe som vil være grunnlag for endelig beslutning for hvor det nye sykehuset skal bygges. Dette får vi ikke svar på før utpå høsten 2015. Da vil vi også ha ferdig skisser på hvordan det nye sykehuset kan bli seende ut, og hvilke konsepter som er valgt for å møte fremtidens krav til stadig bedre pasientbehandling.

I løpet av de neste ti årene skal vi investere om lag syv milliarder kroner i nybygg – i en første utbyggingsfase. Det knyttes stor interesse til valg av tomt for det nye sykehuset. Blir det på Våland som i dag, blir det på universitetsområdet på Ullandhaug eller blir det Sandnes?

bryne.jpg

En av de viktigste oppgavene når vi bygger nytt sykehus er å sikre at regionen får et sykehus som kan ta vare på pasientene ikke bare i 2025, men også i 2040!  Dette krever langsiktig planlegging, kontroll over økonomien og gode medarbeidere som kan sette planene ut i livet. Den teknologiske utviklingen går svært fort – noe som gjør det nødvendig å ha stort fokus på fleksibilitet, elastisitet og standardisering i de løsninger vi velger.  

Vi er heldige her i Helse Stavanger​ som får anledning til å være med på å utvikle et nytt sykehus. Dette skal skje med godt lagspill mellom ansatte og ledere i sykehuset, med eksterne aktører som pasientgrupper, omkringliggende kommuner, universitet, fylket, næringsliv og andre interessenter.

Konstituert administrerende direktør
Inger Cathrine Bryne​

Artikkelen er sakset fra Helse Stavanger sin hjemmeside.

Dere kan lese mere om dette under følgende link:
http://www.helse-stavanger.no/no/OmOss/sykehusutbygging/Sider/default.aspx

Her kan dere også følge med på utbyggingen.