Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny

FFO Rogaland

Kontaktinformasjon

FFO Rogaland

Luramyrveien 25a
4313 Sandnes

Postadresse:

Luramyrveien 25a
4313 Sandnes

Telefon:
51 90 63 00

Egen stolkrok for pasienter i akuttmottak

Ikke alle pasienter som kommer inn på sykehuset trenger direkte innleggelse. Ny stolkrok skal gjøre oppholdet på akuttmottak litt enklere.

Avdelingssykepleier Reidun Lie viser fram den nye stolkroken. Alle foto: Svein Lunde.  

Stolkroken er for pasienter som er vurdert til grønn eller gul hastegrad. Ti funksjonelle stoler skal benyttes av pasienter som har bedre av å sitte, enn å ligge i en sykehusseng. 

For å unngå unødvendig venting og innleggelse, der dette ikke er nødvendig, vil stolkrok-pasienter nå kunne få direkte henvisning til poliklinisk time. Tiltaket bidrar også til at pasientene kan tas tidligere ut av kø i mottak.

– Våre pasienter står alltid i sentrum, og vi er glad for å kunne tilby våre pasienter et alternativ til sykesengen, sier Aslaug Skauen, avdelingssjef for mottaks- og behandlingsavdelingen (MOBA).

Pasienter i stolkroken er enten til vurdering eller behandling, og overvåkes derfor kontinuerlig av sykepleier. Sykepleier skal observere funksjonsnivå til pasientene, og har ansvar for å koordinere pasientflyt inn og ut av behandlingsrom.

 

Åpning av stolkroken ble markert i dag, 20. april. I stolen sitter Erna Harboe, avdelingsoverlege på medisinsk avdeling, nettopp mottatt servering av Emma Manin t.h., direktør i Intern service. Bak står avdelingssjef på MOBA, Aslaug Skauen, sammen med sine kolleger fra ulike avdelinger på sykehuset.

Artikkelen er sakset fra Stavanger universistetssjukehus sine hjemmesider - http://www.helse-stavanger.no/no/nyheter/Sider/Egen-stolkrok-for-pasienter-i-akuttmottak.aspx