Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny

FFO Hordaland

Kontaktinformasjon

FFO Hordaland

Vestre Strømkaien 7-9, 3.etasje

5008 BERGEN

Org.nr.: 971349050 

Åpningstid: man-fredag kl. 08.30-16.00

Postadresse:

Vestre Strømkaien 7, 5008 BERGEN

Telefon:
55 59 68 00/ 55 59 68 02 / 94 48 79 08
ROS - Rådgivning om spiseforstyrrelser ved Irene Kingswick Telefon: 94817818

ROS tilbyr gratis rådgivning per telefon og e-post til alle som er berørt av en spiseforstyrrelser, eller har et vanskelig forhold til kropp, mat, følelser og trening. Du kan kontakte oss om du selv kjenner på disse utfordringene, om du står nær noen, eller om du jobber med problematikk relatert til spiseforstyrrelser. Vår rådgivningstjeneste blir besvart av noen med kombinasjonen av egenerfaring og faglig kunnskap. Her er link til nettsidene sentralt:

ROS har ett senter i Oslo og ett i Hordaland. Senteret i Hordaland eies og drives av ROS og er et lokalt tiltak for befolkningen i Hordaland.

ROS Senteret i Bergen skal være en møteplass for personer med spiseforstyrrelser og deres pårørende/ nærstående. ROS Senter er et brukerorientert lavterskeltilbud med lett tilgjengelighet for mennesker som trenger noen å snakke med når forholdet til mat, kropp og trening har blitt en belastning i hverdagen. Du vil bli møtt av ansatte eller frivillige som har erfaring med problematikken, enten selv eller som pårørende. 

Hvordan ta kontakt ? 


Du kan komme innom ROS Senter i Strandgaten 6, 6. etasje (samme bygning som Svaneapoteket, inngang ved siden av Nikita frisør) eller ringe for å gjøre en avtale. I kraft av å være et lavterskeltilbud kreves ingen henvisning fra lege. Tilbudet er åpent for alle. Vi gir også råd og veiledning på telefon og mail.
 Brukererfaring, hjelp til selvhjelp og informasjon om behandlingstilbud står sentralt i arbeidet ved ROS Senteret, som ledes av en sykepleier med videreutdannelse i psykisk helsearbeid.   


Tlf: 95 70 86 92 
 Åpningstid og telefontid: Mandag kl. 9:30 -19, tirsdag-torsdag kl 9:30-15, fredag kl 9:30-13 E-post: bergen@nettros.no

Nettsidene til senteret i Bergen: http://www.nettros.no/senter/hordaland/

 Ansatte

 

ROS hovedkontor

Irene KingswickGeneralsekretær i ROS Rådgivning om spiseforstyrrelser Irene Kingswick

Stilling: Generalsekretær

Arbeidsoppgaver: Personal og budsjett ansvar, presse og media, interessepolitisk arbeid, søknader og mindfulnessgrupper.

Bakgrunn/Erfaring: Mangeårig erfaring innenfor personal og ledelse. Arbeidet med rus avhengighet innenfor Helse-Bergen. Faglig bakgrunn: Diplomert kunstterapeut med master i psykisk helse og videreutdannelse i mindfulness og mindful eating. Bachelor i ledelse.

E-post: irene.kingswick@nettros.no Telefon: 950 80 140

Er å treffe: På mobil. Send gjerne en mail eller sms dersom jeg ikke er tilgjengelig på mobil/kontoret.

 

Linn Bæra

Stilling:

Arbeidsoppgaver: Rådgiver og foredragsholder

Bakgrunn/Erfaring:

E-post: linn@nettros.no
ingen fast tid å treffes på.

  

NINA HVIDSTEN

Stilling: Organisasjons- og kommunikasjonsrådgiver.

Arbeidsoppgaver: Redaktør for ROSinfo og nettros.no. Jobber med søknads- og rapporteringsarbeid, sosiale medier, informasjonsmateriell, medlemsregister og diverse administrative oppgaver.

Bakgrunn: Er diplommarkedsfører innen markedskommunikasjon fra BI, har grunnfag psykologi fra BI og etterutdanning innen multimediadesign.

Telefon: 55 32 13 57. E post: nina@nettros.no

Er å treffe: ukedager mellom kl 09:00 og 15:00.

 

ROS senter i Hordaland

Ansatt i ROSLINE ORVEDAL

Stilling: Rådgiver/faglig ansvarlig i ROS, tillitsvalgt.

Arbeidsoppgaver: Jobber som rådgiver/veileder ved ROS - Senter for spiseforstyrrelser i Hordaland. Fortrinnsvis individuelle samtaler med brukere og pårørende samt besvarer henvendelser på e-post og telefon lokalt. Har i tillegg en veilederfunksjon for ansatte i ROS og er medlem i redaksjonskomiteen for medlemsbladet ROsinfo.

Bakgrunn: Utdannet sykepleier med videreutdannelse i psykisk helsearbeid. Vært ansatt i ros siden 2001.

Telefon: 957 08 692. E post: bergen@nettros.no

Er å treffe: mandager 12.30 – 19.00, tirsdag, onsdag og torsdag 9.30 – 15.00

 

Ansatt i ROSIngrid Marvin

Stilling i ROS: Rådgiver/coach og administrasjonsmedarbeider

Arbeidsoppgaver: Jobber med individuelle selvhjelpsamtaler ved senter i Hordaland, samt administrative oppgaver relatert til regnskap og økonomi.

Bakgrunn: Ingrid er NLP- coach med videreutdanning i Helse- og Frisklivscoaching. Hun har en bachelorgrad i generell psykologi fra Universitetet i Bergen, og har tatt en sertifisering i Motiverende Intervju (MI) ved Høgskolen i Bergen. Hun har også studert økonomi og administrasjon ved Høgskolen i Bergen. Nå om dagen studerer Ingrid deltid på Videreutdanning i veiledning ved Haraldsplass Diakonale Høgskole.

Telefon: 95 70 86 92. E-post: ingrid.marvin@nettros.no

Er å treffe: Hverdager mellom kl. 10:00 og 15:00

 

ROS senter i Oslo/Akershus

Mari Ourom

Stilling: Daglig leder senteret i Oslo/Akershus

Arbeidsoppgaver: Mari har ansvar for den daglige driften av senteret, men driver i tillegg med mer utadrettet virksomhet i form av kurs og foredrag.

Bakgrunn: Utdannet fra Norges Idrettshøgskole og har en mastergrad i fysisk aktivitet og helse med spesialisering innen tematikken spiseforstyrrelser og idrett.

Tlf: 40 43 23 25. E-post: mari@nettros.no

Er å treffe

 

Ansatt i ROSMonica Lindberg

Stilling: Rådgiver

Arbeidsoppgaver: Jobber primært med individuelle samtaler, rådgivning og veiledning pr tlf/e-post. Holder kurs i mindfulness.

Bakgrunn: Er utdannet sykepleier med arbeidserfaring innenfor somatikk og psykiatri. Har senere tid en diplomutdanning i Friskliv og helsefremmende arbeid og er utdannet Helse - og frisklivscoach.

Tlf: 40 43 23 25. E-post: monica@nettros.no

Er å treffe mandager kl 16-20, tirsdager kl 0930-1700, torsdager kl 0930-1700

 

Lena Pfeiler

Stilling i ROS: Rådgiver

Arbeidsoppgaver: Rådgiving telefon og rådgiving individuelle samtaler

Bakgrunn: utdannet psykologisk rådgiver; Praksiserfaring som psykologisk rådgiver og skolerådgiver

Telefon: 40432325. E-post: lena@nettros.no

Er å treffe: Mandager mellom kl. 9.30 og 14.30 / onsdager mellom kl 9.30 og 16.00

 

ROS Trondheim

Juni Raak Høiseth

Stilling: Frivillig

Arbeidsoppgaver: Juni er ansvarlig for ROS i Trondheim. Hun vært med i ROS siden 2012.

Bakgrunn: Juni har egenerfaring med spiseforstyrrelser, og har vært igjennom fere ulike behandlingsforløp. I dag jobber hun som prosjektkoordinator ved KBT Midt-Norge (Kompetansesenter for brukererfaring og tjenesteutvikling). Juni er opptatt av brukerperspektivet i psykishelse arbeid, holdninger, relasjoner og behandlingsapparatets møte med brukere. Hun sitter som leder av brukerrådet ved Capio Anoreksisenter i  Fredrikstad. Hun har lang erfaring med å holde foredrag og undervisning om spiseforstyrrelser, brukermedvirkning og psykiske helse generelt, både for studenter, helsepersonell og ande målgrupper.
Juni besvarer spørsmål og henvendelser til ROS for regionen Midt-Norge på e-post: trondheim@nettros.no

Råd, veiledning og info948 17 818