Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny

FFO Hordaland

Kontaktinformasjon

FFO Hordaland

Vestre Strømkaien 7-9, 3.etasje

5008 BERGEN

Org.nr.: 971349050 

Åpningstid: man-fredag kl. 08.30-16.00

Postadresse:

Vestre Strømkaien 7, 5008 BERGEN

Telefon:
55 59 68 00/ 55 59 68 02 / 94 48 79 08
Bipolarforeningen fylkeskontakt Svein Nygaard - Telefontid: tirs og onsdag kl. 10.00-14.00 nasjonalt Telefon: 45660714

m foreningen

Bipolarforeningen er en frivillig medlemsorganisasjon som jobber samfunnspolitisk med psykisk helseproblematikk, og da med spesiell vekt på bipolare lidelser. Foreningen er for de som har en bipolar diagnose, samt familie, venner, fagpersoner, eller andre som er interessert i foreningens engasjement.

Bipolarforeningen er bygd opp rundt trialogen. Innen psykiatrien betyr det erfaringsutveksling "på lik linje" mellom pasient, pårørende og fagpersonell gjennom utdanning. Erfaringen de forskjellige har er ikke like, men likeverdige. Denne modellen er utbredt i Tyskland, Østerrike og Sveits der har de over 100 seminarer i året. Seminarene ønsker å gi et menneskelig og helhetlig bilde av psykisk sykdom og styrke dialogen.  Dette vil kunne gi en dypere og bredere forståelse av hva psykisk sykdom er og kan oppleves for den enkelte så vel som grupper i offentligheten.

Bipolarforeningen er opptatt av at du finner frem til hva som fungerer best for deg, og at du respekteres for dette uavhengig om valget inneholder medisinfrie behandlingsforløp eller ikke. Dermed vil vi fremme og gi informasjon om både behandlingsforløp med og uten medikamenter.

Bipolarforeningen tilbyr støtte, undervisning, og veiledning med mer for alle som er berørt av bipolar lidelse eller for deg som ønsker informasjon. Vi jobber samfunnspolitisk på generelt grunnlag for å skape et bedre helsevesen og behandlingstilbud uavhengig av diagnose.

Vi har arrangert og kommer til å arrangere en rekke ulike aktiviteter og jobbe samfunnspolitisk for et bedre psykisk helsevesen og konkret behandling av bipolar lidelse. Vi baserer driften på frivillig arbeid og likemannsarbeid, det vil si aktiviteter som er av og for personer som i ulike situasjoner har vært berørt av bipolar lidelse.

Nasjonalnettside: 

http://www.bipolarforeningen.no/

Om lidelsene:

http://www.bipolarforeningen.no/bipolare-lidelser

Nettside til fylkeslaget:

http://www.bipolarforeningen.no/ditt-fylke/hordaland