Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny

FFO Hordaland

Kontaktinformasjon

FFO Hordaland

Vestre Strømkaien 7-9, 3.etasje

5008 BERGEN

Org.nr.: 971349050 

Åpningstid: man-fredag kl. 08.30-16.00

Postadresse:

Vestre Strømkaien 7, 5008 BERGEN

Telefon:
55 59 68 00/ 55 59 68 02 / 94 48 79 08

Jernbanen plasserte juletreet i enden av ledelinja

Svaksynte og blinde som benytter seg av ledelinja på Jernbanestasjonen i Bergen, risikerte å ende opp rett i stasjonens store juletre. Veldig problematisk for de som stolar på linjene, sier Marianne Fossum i Norges Blindeforbund.

 Kan gjere at folk sluttar å bruke leielinjene

Dette er veldig problematisk for svaksynte og blinde som stolar på leielinja, seier Mariann Fossum i Noregs blindeforbund. Slike ting er fortvilande for dei som ikkje kan bevege seg rundt omkring i byen. Dei som stolar på leielinjene og er vande med å bevege seg etter dei, bevegar seg raskt. Ein kan jo tenke seg sjølv kva som skjer når noko står langs leielinja.Når det fyrst finst ei leielinje skal ein kunne gå ut frå at den er trygg. Nokon har lagt den der fordi den skal brukast til noko, seier Fossum.

Noregs blindeforbund får mykje meldingar frå medlemmene sine om leielinjer som ikkje fungerer. Dette gjer også at svaksynte og blinde kan slutte å stole på hjelpelinjene, seier ho.

– Har du fyrst gått på eit juletre, så følgjer du kanskje ikkje leielinja neste gong. Slike ting er fortvilande for dei som ikkje kan bevege seg rundt omkring i byen.

Jernbaneverket erkjenner at treet er uheldig plassert, men har foreløpig ikke noen alternativ plassering til treet.

Les mer på Bergens Tidendes nettsider: http://www.nrk.no/hordaland/har-plassert-juletre-ved-leielinja-1.12088702