Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny

FFO Hordaland

Kontaktinformasjon

FFO Hordaland

Vestre Strømkaien 7-9, 3.etasje

5008 BERGEN

Org.nr.: 971349050 

Åpningstid: man-fredag kl. 08.30-16.00

Postadresse:

Vestre Strømkaien 7, 5008 BERGEN

Telefon:
55 59 68 00/ 55 59 68 02 / 94 48 79 08

Gastrokirurgisk avdeling med lang ventetid og rot i rutiner

Hun fikk ikke tilsendt rettighetsbrev, ventetida var lang og det var store svikt i komunikasjonen. Det hjalp heller ikke at Fylkesmannen tok tak i saka. Gastrokirurgisk avdeling erkjenner rutinesvikt.

- Jeg har mistet tilliten til helsevesenet etter dette. Underveis har jeg følt meg så maktesløs, sier Gerd Inger Matre (60) fra Karmøy.

Gerd Inger Matre gikk med magesmerter i nesten ett år før hun bestemte seg for en operasjon privat. Da hadde hun ventet fire måneder på et svar fra Haukeland på når hun kunne vente seg en operasjon.

Først da Fylkeslegen så på saken i høst og spurte Kirurgisk klinikk ved Haukeland hva som hadde skjedd, kom svaret: De kalte inn Matre til vurdering for operasjon i slutten av oktober. En operasjon hun hadde betalt av egen lomme fire måneder tidligere.

- Da jeg fikk denne innkallingen, kunne vi ikke annet enn å le. Vi hadde snakket hjemme om at noe slikt kunne skje, men trodde ikke det kunne være så gale, sier Matre.

 Behandlingen ved Haukeland er så spesiell at den nå granskes av Fylkeslegen i Hordaland, som setter spørsmålstegn ved rutinene ved Kirurgisk klinikk ved Haukeland universitetssykehus.

- Et sentralt vurderingstema er om Haukeland har brutt Pasient- og brukerrettighetsloven, sier assisterende fylkeslege i Hordaland, Signe Marit Stephanides.

Også Pasientombudet reagerer på Haukelands rutiner, og sier at det er eksepsjonelt mye rot i saka.

Les mer på Bergens Tidenes nettsider: http://www.bt.no/nyheter/lokalt/Kalt-inn-til-operasjonen-Ahun-allerede-hadde-tatt-3259059.html