Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny

FFO Hordaland

Kontaktinformasjon

FFO Hordaland

Vestre Strømkaien 7-9, 3.etasje

5008 BERGEN

Org.nr.: 971349050 

Åpningstid: man-fredag kl. 08.30-16.00

Postadresse:

Vestre Strømkaien 7, 5008 BERGEN

Telefon:
55 59 68 00/ 55 59 68 02 / 94 48 79 08

Depresjonsmestringskurs i Fana

 Fanaposten og Bergen kommune melder at det fortsatt er ledige plasser på kurs i depresjonsmestring. Føler du deg nedstemt eller deprimert på en slik måte at det går ut over evnen til å fungere i hverdagen? Kurs i depresjonsmestring kan gi deg verktøy for å håndtere utfordringer i hverdagen på en bedre måte. Pris for kurs/materiell er 500 kr. Frist for påmelding: 15.11.2015. Påmelding: tlf 55 56 12 29

Kurs i depresjonsmestring arrangeres i de ulike bydelene med kursstart etter nyttår og/eller etter sommerferien.

Informasjon om kursstart og søknadsfrister finner du under fanen OM SØKNADSPROSESSEN.

Alle kursene går over 10 kursdager fordelt over 4 måneder. Kurset er lagt opp som undervisning hvor deltakerne lærer å endre tanke- og handlingsmønsteret som vedlikeholder og forsterker nedstemtheten/depresjonen.

Kurset er ikke "samtaleterapi", men aktuelle problemområder tas opp generelt. Den enkelte arbeider videre med egne problemer ved å prøve ut metodene som læres på kurset i sitt dagligliv.
Metoden vektlegger at man ved depresjon har flere selvkritiske tanker, og økt aksept for slike tanker, om seg selv, andre og fremtiden. Eksempler på slike tanker kan være, "jeg er håpløs", "en kan ikke stole på noen" eller "ingenting nytter". Et viktig element på kurset er derfor å lære å kjenne igjen og endre slike tanker.

Et annet vesentlig element er å lære kursdeltakerne hvordan de kan øke aktiviteter, hendelser eller opplevelser som gir glede, uten at disse aktivitetene forhindres av dårlig samvittighet.

Det tredje hovedelementet i kurset er problemer knyttet til å forholde seg til andre mennesker, og fokus er på hvordan man kan bedre evnen til å sette grenser for seg selv og andre. Det kreves ikke skriftlig søknad, men alle aktuelle deltakere har en individuell samtale med kursleder i forkant av kurset.

Fana/Ytrebygda: Kursstart medio januar Frist for påmelding: 15.11.2015 Påmelding: 55 56 12 29

https://www.bergen.kommune.no/tjenestetilbud/helse/psykisk-helse/psykisk-helsevern/kurs-i-depresjonsmestring